Studentenleven

Liggen de campussen in leuke buurten?

1 min
15/09/2022
Man in zon

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, is het best chill wanneer je campus niet kilometers ver van het centrum ligt. Toch heeft niet iedereen les in het hipste hoekje van de stad… maar dat hoeft de pret niet te bederven!

Het is natuurlijk belangrijk om eerst na te gaan wat jij leuk vindt. Veel cafés in de omgeving? Een museum of cinema twee straten verderop? Of een mooi parkje en een bibliotheek waar je kan studeren naast de deur? Zo doet ieder immers z’n ding.

Al snel zal je merken dat je campus niet per se in het centrum van de stad hoeft te liggen. Iedere stad heeft namelijk een eigen 'hippe buurt', vaak zelfs meerdere. Ligt je campus toch wat verder weg, dan zijn er vaak heel actieve studentenverenigingen die er evenementen organiseren. Of hangen alle studenten in dezelfde cafés, sportclubs, resto’s… rond waardoor je net snel iedereen kent, zoals op school.

In sommige richtingen heb je meerdere keren per week op een andere locatie les. Andere richtingen hebben dan weer een zeer specifieke uitvalsbasis. Wie voor dokter studeert moet bijvoorbeeld vaak in een universitair ziekenhuis zijn, en die liggen doorgaans niet in het centrum van de stad. 

Op de site van je faculteit of opleiding vind je de adressen van de campus(sen) waar je het meeste les zal hebben. Kijk op Google Maps in welke buurt ze liggen… of bezoek ze in het echt! Tijdens een openlesdag schuif je mee aan in de aula, en kan je nadien alle hotspots rond de campus komen ontdekken.