Hoe studeren?

Waar studeer je best tijdens de blok?

1 min
15/09/2022

Studeren voor de examens kan pittig zijn. Uren aan een stuk boven een boek hangen, passages markeren, samenvattingen maken… Het is een topsport, die eigenlijk deel zou moeten uitmaken van de Olympische Spelen! Net zoals Nafi Thiam niet gaat hoogspringen op straat, heb jij nood aan een plek waar jij in de beste omstandigheden kan presteren. Hoe je die studieplek kiest is afhankelijk van een aantal factoren!

Misschien heb je wel een kot waar je een kamer voor jezelf hebt. Een van de grootste voordelen is dat je hier van niemand afhankelijk bent. Je kiest wanneer je wat doet, eet wat je wil eten en neemt pauze hoe jij wil. Die voordelen zijn voor sommigen nadelen, want zeker wanneer je kotgenoten ergens anders blokken is alleen ook maar alleen. 

Daarom kiezen veel studenten ervoor om bij hun ouders te blokken. Er is vaak iemand om tussendoor wat tegen te praten zodat je stoom kan afblazen, je oude bed en douche voelen heerlijk vertrouwd en waarschijnlijk hoef je niet eens zelf te koken. Een van de nadelen is dat je ouders zich misschien te veel bemoeien met hoe en wat je studeert. 

Steeds meer kiezen studenten ervoor om in de bibliotheek te studeren. Terwijl sommigen gruwelen van de gedachte om met honderden lotgenoten tegelijkertijd te studeren, geeft die sociale controle anderen net een boost. Die plekken zijn zo gegeerd dat je er best tegen openingstijd al staat. Doordat studeren op locatie zo populair is, openden heel wat gebouwen de voorbije jaren hun deuren voor studenten. Van kloosters en boekenwinkels tot studentenrestaurants en woonzorgcentra: je kan het zo gek niet bedenken!