Verder studeren?

Centje bijverdienen tijdens je studies

5 min
22/06/2023

“I can buy myself flowers!”. Allemaal leuk en aardig Miley, maar heb je ooit gehoord van het concept inflatie?! Het leven is duur en studenten ontsnappen daar ook niet aan. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om wat extra geld te verdienen. Veel studenten kiezen voor een vakantiejob in de zomer of voor een studentenjob gedurende het jaar. De soorten jobs zijn eindeloos, maar hier zijn alvast enkele opties die je kan overwegen als jobstudent.

Werken in de horeca

Pintjes drinken is leuk, maar niet echt winstgevend. Pintjes tappen daarentegen… 

Veel studenten kiezen ervoor om in de horeca te werken vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid om je eigen shifts te kiezen. 

Naast barwerk in een café zijn er nog andere opties, zoals werken in een restaurant of een hotel. Je kunt ook aan de slag als barista in een koffiebar, of werken voor een cateraar op evenementen en feesten. Kortom, in de horeca vind je een breed smaakpalet aan verschillende jobs!

Administratieve jobs

Get a taste of the corporate life met administratieve studentenjobs. Deze jobs zijn ook interessant als je al wat professionele ervaring wil opdoen binnen de bedrijfswereld. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als office assistant, waarbij je een bedrijf of organisatie helpt met het organiseren van documenten en het team ondersteunt met allerlei praktische taken. 

Ooit al gehoord van data-entry jobs? Hierbij draag je bij tot een (onderzoeks)project door data in te voeren in systemen en databases. Een basiskennis Excel is hier vaak your best friend!

Ben je helemaal mee met de nieuwste internettrends en weet je what it takes to go viral? Dan kun je jouw social media skills ook aanbieden bij bedrijven voor het creëren van dope online content!

Retail jobs

Als “shop till you drop” jouw levensmotto is, dan is een studentenjob in de retail misschien wel jouw ding. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als shop assistant in jouw favoriete kledingwinkel, waar je klanten helpt om te shinen in coole outfits en de winkel er helemaal on point uit laat zien.

En dat is slechts één voorbeeld van de vele andere soorten winkels waar je kunt werken. Denk maar aan supermarkten, elektronicawinkels, doe-het-zelfzaken en nog veel meer.

Het mooie van een studentenjob in de retail? Je krijgt naast een inkomen ook de kans om je verkoop- en klantenservice skills te ontwikkelen, vaardigheden die altijd van pas komen in je carrière later.

 

Bijles geven

Was jij altijd die go-to person waar anderen naartoe kwamen om te vragen of ze jouw huiswerk mochten kopiëren? En had je daar geen probleem mee omdat je graag anderen helpt en stiekem wel flattered was dat iedereen naar jouw intelligentie opkijkt? Dan is de kans groot dat je het geweldig gaat vinden om bijles te geven!

Als je goed bent in een bepaald vakgebied, kun je je skills en kennis delen door bijles te geven aan medestudenten of jongeren. Of het nu gaat om wiskunde, taal, wetenschappen of een ander vak, er is altijd wel vraag naar extra ondersteuning.

Bijles geven is niet alleen cool omdat je anderen helpt, maar het heeft ook flexibele werkuren en je kan alles online doen vanuit je kot of ouderlijk huis. Check dus zeker platformen zoals superprof.be als je geïnteresseerd bent om bijles of privélessen te geven als student.

Koerierdiensten

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld: koerierdiensten. Van de blauwe Coolblue-fietsen tot de groene zakken van Deliveroo, met de opkomst van online winkelen en bezorgdiensten is er altijd vraag naar studenten die pakketjes en maaltijden willen rondbrengen.

Flexibel, actief én - als je met de fiets rondrijdt - de perfecte manier om je beenspieren ripped & ready te krijgen voor hot girl summer